Jag har antingen hört på TV eller läst någonstans att antalet fjärilar har minskat och kommer att bli färre och färre……..pga det här med växthuseffekt och en massa andra globala frågor tror jag ?!?!?

…iallafall så har jag nog inte på många år sett så mycket fjärilar som i år.

I dag när jag satt på verandan och läste så kom det en fjäril och satt sig på dynan bredvid min…..den for iväg och kom tillbaka igen………….neej tänkte jag, jag går in och hämtar kameran och ser om den kommer tillbaka……………OCH DET GJORDE DEN. Jag har faktiskt sett att det har varit mycket fjärilar här i år, sländor och fåglar runt verandan har jag också sett MYCKET AV smiley VAD KAN DET BERO PÅ, är det någon som vet ??
Eller så är det så att dom tycker om ogräs……smileysmiley med tanke på att jag inte har rensat i min trädgård i år smiley????smiley

Tur som en tok, har jag haft när det gäller val av semestervecka……..det har varit en underbar vecka, lagomt varmt väder 20-25 grader, så lite regn det bara kan bli, vått dagg i gräset på morgonen och soligt och fint fram på dagen….HÄRLIGT!smiley

Får bara hoppas att det håller i sig några dagar till så vi får några baddagar när vi åker på semester på söndag.

Det är bra väder att “jobba” i så jag har fått mycket gjort, så som att klippa gräs, tvätta, städa bil och husvagn, förbereda för valpträff, sköta barn osv, osv. Och emellan varven har jag belönat mig själv med att läsa i min “goda bok” som jag har just nu: “Begravt i glömska” av Nora Roberts.

I går gick jag med hundarna ner till “vårat badställe” här i byn, så dom fick springa och leka och ha kul, här lever iallafall Hanna ut som bäst……..när hon får bada, springa och ösa på som hon gör, och alltid har gjort.
Ebba är snart inne i höglöp och hon har betett sig lite konstigt mest hela tiden den här löpperioden, då hon t o m har gått upp och legat uppe mest hela dagarna…..men när hon kommer ut på prommis blir hon sitt vanliga jag med fart och stor glädje…..
Småfiskarna “vakade” ganska mycket bara det blev lugnt från hundar några sekunder i vattnet.