Nu är det söndag och jag har nyss stigit upp…………..och termometern ute visar på
-6,8 grader !!!!!

Working Test (WT) har jag och hundarna varit på idag, lördag.

Det gick som jag anat. Hanna fick 53 poäng av 100 och Ebba fick 20 poäng av 100.

Hanna utförde och fick poäng på alla stationer i Nkl (tror jag) och det vore väl illa annars men som vanligt så ser jag ju på henne att hon kör sitt eget race och tar lovar innan hon tex hämtar en markering.

När det gäller Ebba så tycker jag synd om den hunden…. vi 0:ade alla stationer utom en där vi fick full pott 20 poäng, en dubbelmarkering.
Hade matte bara gett Ebba en ärlig chans och tränat mer och varit mer fokuserad på uppgiften så vet jag ju att hon skulle ha kunnat klara detta.

Jag har lixom inte haft samma insperation i år som förra året för träning och tävling. Sen har jag lixom inte “rätta suget” för att vinna och tävla, då jag egentligen inte är någon tävlingsmänniska……….MEN idag beslutade jag mig för att mitt nästa mål iallafall skall vara att starta i öppenklass på jaktprov nästa år……OCH SE TILL att träna inför detta så Ebba verkligen kan få en ärlig chans.

Jag har försökt att analysera vad det är som gör att jag inte vågar/vill gå vidare till nästa klass och mitt problem är att jag är en person som i förväg vill veta vad som väntas av mig. Eftersom ett prov kan vara upplagt på olika sätt så klarar jag inte av ovissheten och pressen/nervositeten som detta medför. MEN; MEN har jag nu som mål att iallafall starta i en öppenklass nästa år och jag nu gör det (man vet ju aldrig förrän efteråt) utan att gå till pris så har jag ju iallafall kommit långt.

Denna diskussion med mej själv får mej ju att inse att jag ju iallafall borde ta tag i och satsa på lydnaden igen. Det går ju i vågor med lydnadsengagemanget men där trivs jag och vet ju vad som krävs av mej hela tiden…och jag tycker det är JÄTTEKUL.

Hur som helst så kommer här ett kort på Silke från i dag, för att ha en fartig bild att lägga ut.
Sen fick Anni hälsa på Ebbas lillasyster Akita son Mona äger. Båda “bäbisarna” tyckte det var spännande men dom hade nog hellre sprungit fritt än att behöva sitta fast i koppel. Anni var väldigt stor jämfört med Akita trots att hon bara är en dryg månad äldre. Anni kommer att bli en stor tik!!